Zbog čega volimo pivo

Pivo je samo po sebi veoma ukusno i jedinstveno, ali može da bude mnogo više od toga

Većini ljudi je pivo omiljeno piće. Statistika govori da je pivo treće najpopularnije piće na svetu, odmah iza vode i čaja. Ljudi obožavaju pivo najviše zbog toga što je toliko neobavezno. Ako malo bolje razmislite, skoro uvek, možete popiti pivo. Pivo je samo po sebi veoma ukusno i jedinstveno, ali može da bude mnogo više od toga. Problem je u tome što većina ljudi ne zna kako da izvuče maksimum iz svog omiljenog pića. Postoji dosta faktora koji mogu učiniti vaše pivo još boljim.

Pre svega, probajte nešto novo, ako već nemate omiljeno pivo. Ako ste se izgubili u ogromnom izboru raznih piva i ne znate koje da izaberete, stručnjaci savetuju da se služite ukusom. Ako volite ljutu hranu, probajte pivo koje ima ljutkaste arome i obrnuto.

Što je svežije to je bolje, baram kada se radi o pivu. Ako nemate pristup točenom, može da prođe i flaširano. Jedino što je bitno je da je sveže.

Čaša iz koje pijete pivo, osim što bi trebala da bude čista i suva, trebala bi da odgovara stilu piva koji konzumirate. Ako vam je ovo malo komplikovano, mi vas savetujemo da kupite tulip čašu. Ovakva čaša odgovara većini stilova piva.

Većina ljudi kaže da toplo pivo nije pivo i verovatno su u pravu. Pivo, što je toplije to više gubi na aromi i ukusu, te osigurajte da vaše pivo uvek bude valjano rashlađeno.

Naravno na samom kraju dolazi hrana. Ubedljivo, nema ničega boljeg od dobro uparene hrane sa dobrim pivom. Ovo nije toliko teško i na internetu imate bezbroj saveta koji će vam pomoći. Naravno da se u pivu može uživati bez ovih saveta. Ali uz korišćenje ovih saveta osiguravate sebi najbolji užitak u vašem omiljenom piću.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Kućno pivarstvo – Sladovi

Prilikom proizvodnje piva postoje dve glavne vrste slada na koje bi trebali da obratite pažnju: osnovni sladovi i specijalni sladovi.

Restoran Caruso

Od nedavno na beogradskoj gastro sceni je prisutan restoran, pod imenom Caruso, a koji uzburkao restoransku scenu naše prestonice. Naime,

Taverna Piatakia

Grčka muzička konoba „Piatakia“ je mnogo više od klasičnog grčkog restorana. To je grčka destinacija u Beogradu, mesto za dobru

Četir` konja debela

Gradska pivnica Četir` konja debela najstarija je u zemlji i nudi velik izbor kvalitetnih piva, koja se odlično slažu uz sočno pripremljena jela.