Konačno na tržištu – Pivo koje ne izaziva mamurluk

Bilo je pitanje dana kada će neko, u širokom svetu pivarstva, napraviti i pustiti u prodaju pivo koje može da iskoreni najveću noćnu moru pivopija

Devedesetih godina prošlog veka desio se veliki rast u broju malih pivara. Ovaj do tada neviđeni rast, „mikro“ pivara, isključivi je „krivac“ za postojanje današnje kraft scene. Veruje se da je ovo ekspanzija donela svašta novo u svet pivarstva. Poput novih stilova i modernijih načina proizvodnje piva. Verovatno ste primetili, u poslednje vreme, da najpopularnije pivo više izgledaju kao sok od narandže, a manje kao klasično pivo. Šta više, neka piva su osmišljena sa ciljem da zaustave mamurluk. I tu na scenu stupaju „lekovita“ piva.

Dakle, ne čudi nas što bi neko u širokom svetu pivarstva zamislio da napravi pivo koje može da iskoreni najveću noćnu moru pivopija, odnosno mamurluk.

Alcine Chane, studentkinja nauke na Nacionalnom univerzitetu u Singapuru, osmislila je pivo protiv mamurluka kao deo svog završnog projekta. Pivo sadrži probiotičku kulturu „laktobacilus paracasei L26“, ova kultura je prirodno prisutna u našim crevima i poznata je po tome što pomaže pri varenju i pojačava imuni sistem.

Ovo pivo sadrži 3,5 % alkohola, mutno je i poseduje boju pomorandže, a radi se o nefiltriranom pivu. Pivo je takođe nepasterizovano što znači da probiotici ostaju živi sve do trenutka konzumacije. U jednoj flaši ovog piva nalazi se 4 milijarde aktivnih bakterija koje odmah nakon konzumacije pomažu našem organizmu. Što je 4 puta više od preporučene dnevne doze probiotika. Zaista se može reći da je ovo najzdravije i najnaprednije pivo na svetu.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

BUDI HUMAN: Čep za hendikep

Apatinska pivara nastavila je akciju prikupljanja čepova i u proteklom periodu sakupila 1 350 000 krunskih čepova koje tradicionalno donira

Šabački letnji festival 2018

Još od 2003. godine Šabački letnji festival se održava na Šabačkoj tvrđavi. Ove godine Šabački letnji festival počinje 03. avgusta

Restoran Smokvica

Priča o Smokvici počela je sa željom četiri prijatelja da otvore restoran koji će biti najdraže mesto okupljanja njihovih prijatelja,

Restoran Zavičaj

Lanac restorana „Zavičaj“ nastao je kao ogranak Hotela „Kneževina“. „Kneževina“ je centrala njihovog ugostiteljstva, sa visokim kvalitetom usluge, koja vodi

STOUT I PORTER PIVA

Postoji malo razlike između porter i stout piva. Porter je tamne boje, ima voćkasto-suv ukus i pravi se gornjom fermentacijom.