Konačno na tržištu – Pivo koje ne izaziva mamurluk

Bilo je pitanje dana kada će neko, u širokom svetu pivarstva, napraviti i pustiti u prodaju pivo koje može da iskoreni najveću noćnu moru pivopija

Devedesetih godina prošlog veka desio se veliki rast u broju malih pivara. Ovaj do tada neviđeni rast, „mikro“ pivara, isključivi je „krivac“ za postojanje današnje kraft scene. Veruje se da je ovo ekspanzija donela svašta novo u svet pivarstva. Poput novih stilova i modernijih načina proizvodnje piva. Verovatno ste primetili, u poslednje vreme, da najpopularnije pivo više izgledaju kao sok od narandže, a manje kao klasično pivo. Šta više, neka piva su osmišljena sa ciljem da zaustave mamurluk. I tu na scenu stupaju „lekovita“ piva.

Dakle, ne čudi nas što bi neko u širokom svetu pivarstva zamislio da napravi pivo koje može da iskoreni najveću noćnu moru pivopija, odnosno mamurluk.

Alcine Chane, studentkinja nauke na Nacionalnom univerzitetu u Singapuru, osmislila je pivo protiv mamurluka kao deo svog završnog projekta. Pivo sadrži probiotičku kulturu „laktobacilus paracasei L26“, ova kultura je prirodno prisutna u našim crevima i poznata je po tome što pomaže pri varenju i pojačava imuni sistem.

Ovo pivo sadrži 3,5 % alkohola, mutno je i poseduje boju pomorandže, a radi se o nefiltriranom pivu. Pivo je takođe nepasterizovano što znači da probiotici ostaju živi sve do trenutka konzumacije. U jednoj flaši ovog piva nalazi se 4 milijarde aktivnih bakterija koje odmah nakon konzumacije pomažu našem organizmu. Što je 4 puta više od preporučene dnevne doze probiotika. Zaista se može reći da je ovo najzdravije i najnaprednije pivo na svetu.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Američke sorte hmelja

Hmelj je neizbežni dodatak pivu i kao i svaki začin daje mu karakter, izbalansiranost, završni profil – jednostavno, bez njega

STOUT I PORTER PIVA

Postoji malo razlike između porter i stout piva. Porter je tamne boje, ima voćkasto-suv ukus i pravi se gornjom fermentacijom.

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.