PIVARA PIVDŽAN Zanatsko pivo

pivara pivdžan

Pivara Pivdžan ponudila je tržištu zanatsko pivo interesantnog ukusa, a u svojoj ponudi imaju amber ale, IPA, lager, stout i pšenično pivo.

U Kosovskoj Gračanici pre četiri godine otvorena je prva kraft mikro pivara Pivdžan, čiji su vlasnici uspeli da za kratko vreme svojim pivima osvoje srca mnogobrojne publike širom Srbije.

Dokaz za to su i razna takmičenja na kojima su kraft piva proizvedena u pivari Pivdžan dobila mnoge nagrade.

Pivdžan pivo

U prilog tome ide i činjenica da je gračanička zanatska pivara ove godine osvojila drugo mesto na tradicionalnom takmičenju kućnih pivara u Novom Sadu.

Njihov lager nagrađen je srebrnom medaljom u konkurenciji kućnih pivara iz Srbije i regiona.

Zanatsko pivo proizvedeno u gračaničkoj pivari Pivdžan znatno se razlikuje od industrijskog piva, a karakteriše ga odsustvo bilo kakvog kompromisa u proizvodnji.

Amber ale

Sastojci koje koriste prilikom kuvanja piva su belgijski ječmeni slad i belgijski pivski kvasac, te američki i nemački hmelj.

Jedno od njihovih piva, a koje je popularno među ljubiteljima kraft piva, je crveni amber ale kog odlikuje blaga gorčina, fina aromatičnost, izražen ukus slada i crvena boja.

Osim crvenog, Pivdžan piva u ponudi imaju i aromatično pivo stila IPA, a za novu godinu tradicionalno kuvaju tamno pivo stila  stout.

Pšenično pivo

Ljubitelji piva mogu da uživaju i u njihovom pšeničnom belom pivu Vitbir belgijskog tipa, sa dodatkom korijandera i kore narandže.

Jedna od karakteristika zanatskog piva je i veći procenat alkohola u njemu od onog koji je uobičajen za industrijsko pivo.

Proizvodi pivare Pivdžan najčešće sadrže do 6,4 odsto alkohola, pa vlasnik pivare apeluje na sve pivopije da njihove proizvode konzumiraju odgovorno i da ni po koju cenu ne sedaju za volan nakon više od jednog piva.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Prva pivara u Srbiji

ZAJEČARSKA PIVARA – Prva pivara u Srbiji

Zaječarska pivara je prva pivara u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (eng. Integrated Pollution Prevention and Control – IPPC).

Restoran So i Biber

Na gastronomskoj mapi Beograda, od decembra 2008. godine, na adresi Staro sajmište broj 19, pozicionirao se restoran So i Biber.

Restoran Savoca

Restoran Savoca

Ukoliko stezaljubljenik u Italiju, njene ukuse i mirise, Restoran Savoca iz Novog Sada je pravo mesto za vas. Ovde možete

Restoran Piatto

Piatto je odličan novosadski restoran italijanske kuhinje koji se nalazi u ulici Branka Bajića, i koji pored izvanredne kuhinje, nudi

RESTORAN G Pub

Restoran G Pub je poznati novosadski pab, koji važi za mesto okupljanja starijih generacija, ali i rokera i motorista.

BERNARD Pivo iz Češke

Češka pivara Bernard nalazi se u  Humpolecu i u vlasništvu je porodice Bernard, a  poznati su po tradicionalnom i nepasterizovanom pivu.