PIVARA PIVDŽAN Zanatsko pivo

pivara pivdžan

Pivara Pivdžan ponudila je tržištu zanatsko pivo interesantnog ukusa, a u svojoj ponudi imaju amber ale, IPA, lager, stout i pšenično pivo.

U Kosovskoj Gračanici pre četiri godine otvorena je prva kraft mikro pivara Pivdžan, čiji su vlasnici uspeli da za kratko vreme svojim pivima osvoje srca mnogobrojne publike širom Srbije.

Dokaz za to su i razna takmičenja na kojima su kraft piva proizvedena u pivari Pivdžan dobila mnoge nagrade.

Pivdžan pivo

U prilog tome ide i činjenica da je gračanička zanatska pivara ove godine osvojila drugo mesto na tradicionalnom takmičenju kućnih pivara u Novom Sadu.

Njihov lager nagrađen je srebrnom medaljom u konkurenciji kućnih pivara iz Srbije i regiona.

Zanatsko pivo proizvedeno u gračaničkoj pivari Pivdžan znatno se razlikuje od industrijskog piva, a karakteriše ga odsustvo bilo kakvog kompromisa u proizvodnji.

Amber ale

Sastojci koje koriste prilikom kuvanja piva su belgijski ječmeni slad i belgijski pivski kvasac, te američki i nemački hmelj.

Jedno od njihovih piva, a koje je popularno među ljubiteljima kraft piva, je crveni amber ale kog odlikuje blaga gorčina, fina aromatičnost, izražen ukus slada i crvena boja.

Osim crvenog, Pivdžan piva u ponudi imaju i aromatično pivo stila IPA, a za novu godinu tradicionalno kuvaju tamno pivo stila  stout.

Pšenično pivo

Ljubitelji piva mogu da uživaju i u njihovom pšeničnom belom pivu Vitbir belgijskog tipa, sa dodatkom korijandera i kore narandže.

Jedna od karakteristika zanatskog piva je i veći procenat alkohola u njemu od onog koji je uobičajen za industrijsko pivo.

Proizvodi pivare Pivdžan najčešće sadrže do 6,4 odsto alkohola, pa vlasnik pivare apeluje na sve pivopije da njihove proizvode konzumiraju odgovorno i da ni po koju cenu ne sedaju za volan nakon više od jednog piva.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Na tragu Pivske dijete

Možda vest deluje čudno, no istraživači na Državnom univerzitetu u Oregonu mišljenja su da pivo može pomoći u smanjenju kilograma.

CROW BREWERY

BRUT IPA IZ CROW BREWERY

Pivara Crow  nastala je krajem 2015. godine i za tri godine koliko postoji izbacila je na tržište preko 40 različitih

Restoran Le Molière

Restoran Le Moliere nalazi se u pešačkoj zoni Beograda, u Zmaj Jovinoj 11, na spoju sa Knez Mihajlovom ulicom. Le

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike