PIVARA PIVDŽAN Zanatsko pivo

pivara pivdžan

Pivara Pivdžan ponudila je tržištu zanatsko pivo interesantnog ukusa, a u svojoj ponudi imaju amber ale, IPA, lager, stout i pšenično pivo.

U Kosovskoj Gračanici pre četiri godine otvorena je prva kraft mikro pivara Pivdžan, čiji su vlasnici uspeli da za kratko vreme svojim pivima osvoje srca mnogobrojne publike širom Srbije.

Dokaz za to su i razna takmičenja na kojima su kraft piva proizvedena u pivari Pivdžan dobila mnoge nagrade.

Pivdžan pivo

U prilog tome ide i činjenica da je gračanička zanatska pivara ove godine osvojila drugo mesto na tradicionalnom takmičenju kućnih pivara u Novom Sadu.

Njihov lager nagrađen je srebrnom medaljom u konkurenciji kućnih pivara iz Srbije i regiona.

Zanatsko pivo proizvedeno u gračaničkoj pivari Pivdžan znatno se razlikuje od industrijskog piva, a karakteriše ga odsustvo bilo kakvog kompromisa u proizvodnji.

Amber ale

Sastojci koje koriste prilikom kuvanja piva su belgijski ječmeni slad i belgijski pivski kvasac, te američki i nemački hmelj.

Jedno od njihovih piva, a koje je popularno među ljubiteljima kraft piva, je crveni amber ale kog odlikuje blaga gorčina, fina aromatičnost, izražen ukus slada i crvena boja.

Osim crvenog, Pivdžan piva u ponudi imaju i aromatično pivo stila IPA, a za novu godinu tradicionalno kuvaju tamno pivo stila  stout.

Pšenično pivo

Ljubitelji piva mogu da uživaju i u njihovom pšeničnom belom pivu Vitbir belgijskog tipa, sa dodatkom korijandera i kore narandže.

Jedna od karakteristika zanatskog piva je i veći procenat alkohola u njemu od onog koji je uobičajen za industrijsko pivo.

Proizvodi pivare Pivdžan najčešće sadrže do 6,4 odsto alkohola, pa vlasnik pivare apeluje na sve pivopije da njihove proizvode konzumiraju odgovorno i da ni po koju cenu ne sedaju za volan nakon više od jednog piva.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Novitet iz Pivare Razbeerbriga

Iz Pivare Razbeerbriga pred praznike stiže Božićno pivo. Pakovano u flaše od 0,66l, sa 6,4% alkohola Christmas tree je pivo sa dodatkom borovih iglica.

PIVO SA OBALE DUNAVA

Davne 1748. godine je Marija Terezija počela da naseljava prostore Vojvodine doseljenicima iz Austrije i Nemačke. Počeci proizvodnje piva u

Restoran Sunset

Restoran Sunsetotvoren je pre više od dve decenije u Beogradu. Od skromnih početaka, pa do današnjeg izdanja, prešao je put

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli

PREMIUM PIVO Najbolja od najboljih

Prema mišljenju svetskih industrijskih kompanija, glavno obeležje premium piva leži u dodatnoj vrednosti ukusa i arome. Drugim rečima, premium se po kvalitetu razlikuje od uobičajenih