PIVO I RIBA – Čarda Mačak

PIVO I RIBA - Čarda Mačak

Nakon izvrsnih specijaliteta spravljenih od rečne ribe, na ovoj novosadskoj čardi možete da popijete neko od većeg izbora piva koja čarda Mačak nudi

Čarda Mačak smeštena je u vikend naselju Kamenjar, u neposrednoj blizini Novog Sada i na samoj obali Dunava. Reč je o restoranu koji vas vraća u neka prošla i lepša vremena – kod njih kao da je vreme vreme stalo.

Pivo i priroda

Okruženi prirodom bićete izolovani od gradske buke i ovde se možete  opustiti uz najbolju riblju čorbu u Novom sadu. Ukoliko ste ljubitelj ribe možete poručiti njihove raznovrsne riblje specijalite, a ukoliko ne volite ribu imaju i jela sa roštilja. Ako vam pak dolaze poslovni partneri ili želite da napravite slavlje – ovde se organizujuju sve vrste proslava i poslovnih ručkova.

Pivo i muzika

Pre pandemije u čardi Mačak ste mogli da u večernjim satima uživate uz zvuke tamburaške muzike i naravno da pijuckate omiljeno pivo.

Iako se uglavnom vino povezuje sa ribom, pivo takođe može da bude odlično piće uz riblju čorbu, pečenu ribu i riblje specijalitete.

Pivo i riblji paprikaš

Naša preporuka je da obavezno pojedete vrhunski riblji specijalitet, alaska riblju čorbu ili riblji paprikaš bez kostiju. Za one koji vole pečenu ribu ili pohovanu ribu, na meniju su svakog dana som, smuđ, kečiga i pastrmka.

Ukoliko niste ljubitelj riblje čorbe, osoblje ove pitome čarde na obali Dunava uvek će vam ponuditi njihova dva specijalitet kuće, na koje su jako ponosni. Reč je o dimljenom šaranu i smuđu a la Orly. Ova jela su zaista preukusna, da sva čula uživaju, s tim da moramo da naglasimo da se prodaju po izuzetno povoljnim cenama.

Pivo lager nakon ribe

Nakon ovih fantastičnog ribljeg obroka možete da popijete svetlo lager točeno pivo koje će utoliti vašu žeđ nakon ribe, a ukoliko niste ljubitelj piva iz burića, popijte flaširano.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pizza i pivo

Kada je pre 45 godina (zar već toliko?) otvorena prva picerija u Novom Sadu, ali i u tadašnjoj Jugoslaviji, do

Toro Latin Gastrobar

Toro Latin GastroBar je kreativna mešavina latinske kulture i ukusa. Vlasnik i glavni kuvar Richard Sandoval, čija priznanja obuhvataju Bon

Restoran Nirvana

Restoran Nirvana nalazi se u Subotici, u mirnom delu grada i prepoznatljiv je po letnjoj terasi. Restoran Nirvana otvoren je 1922. godine, a enterijer mu je urađen u klasičnom restoranskom stilu. 

Restoran Potpis

Beogradski restoran Potpis smešten je na Čuburi, u srcu Čuburskog parka. Restoran Potpis je elegantan restoran, uređen u prijatnom stilu, s enterijerom koji naginje modernizmu.