PIVO U NOVOM SADU – Restoran Dobri dim

dobri dim novi sad

Za ljubitelje dobre hrane i odličnog piva ovo je zapravo savršeno mesto za uživanje u dobrom društvu, ali i mesto gde se jede sve popularnija drpana ili kidana prasetina

Novosadski gastro pab Dobri Dim smešten je ulici Laze Telečkog, jednoj od najpopularnijih novosadskih ulica za večernji izlazak.

Ovaj pab nije preterano velik,ali ima lepu baštu pod lipom koja je vrlo aktualna u letnjim mesecima i toplijim prolećnim, odnosno jesenjim danima. Za ljubitelje dobre hrane i odličnog piva ovo je zapravo savršeno mesto za uživanje u dobrom društvu.

Pivo i Texas style hrana

Oni na svom meniju forsiraju Texas style meso, koje se sprema u smokeru i kao takvo jedno je od retkih mesta koje je fokusirano na ovakav način pripreme hrane. U ponudi imaju i sendviče, dimljeno meso, kao i specijalitet drpanu ili kidanu prasetinu.

Ono po čemu se još razlikuju od mnogobrojih pabova jeste to što u ponudi imaju veliki broj kraft piva, a neka od njih su Kabinet Brka, Kabinet Porter, Salto Belgrade IPA, Kabinet WannaBeLee, Crow Bifrost, Crow Sunshine, Primator Weizen i Primator Stout.

Pivo i mešano meso na dasci

Naša preporuka je da pojedete mešano meso koje je servirano na dasci, a sastoji se od junećeg vrata i drpane-kidane svinjetine, kremastog krompira, coleslaw salate, kukuruza, Luizijana i šampinjon sosova.

Inače, drpana svinjetina (pulled pork) i juneći vrat su glavni deo obroka, pripremljeni u smokeru, a to podrazumeva sporo pečenje – kuvanje  indirektno na dimu do 12 sati.

Ukoliko se odlučite za ovaj specijalitet, obavezno popijte neko od kraft piva iz njihove ponude. Ovog puta i nama je bilo teško da odlučimo koje, jer zaista imaju imponzantan broj zanatskog piva. Posle dugo premišljanja izbor je pao na Primator Stout, piva koje sadrži 4,7 odsto alkohola, ima fin i vrlo kompleksan ukus.

Upravo zbog toga se i odlično slaže sa dimljenim mesom.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Reinheitsgebot i tačka

Najpoznatija i originalna verzija ovog Zakona prvi put je primenjena 1516. godine u Bavarskoj Nemci ozbiljno shvataju svoje pivo. Po

Restoran Modena

Sa pogledom na centralni gradski trg, kafe picerija Modena će vas ušuškati u svom prijatnom i modernom ambijentu i zaustaviti

Restoran Đerdan

Izvanredan položaj, prijatan ambijent, autentična atmosfera kućne topline, diskretan šarm, sklad starih dobrih tradicija srpskih domaćina i modernih ugostiteljskih vremena

Šta ustvari izaziva mamurluk

Sigurno ste mislili da mamurluk izaziva alkohol u pivu, no nauka kaže drugačije i etiketira glavnog krivca Jaka glavobolja, suva

JELEN FRESH – LUMUN

Spoj limuna sa Jelen pivom stvorio je pivo sa voćnim ukusom – Jelen Fresh Limun. Pivo se odlikuje smanjenom gorčinom,

pivo i burgeri restoran kod brke

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

PIVO – Kraft lager

Pivo kraft lager je masovno pivo zanatskih pivara. Bez obzira na trenutne probleme srpskog tržišta kraft piva, kraft lageri definitivno imaju ogroman potencijal.

PIVO – Pivara Gvint

Pivara Gvint veoma vodi računa o tome koliko će proizvedeno pivo sadržati hmelja, kvasca i slada.