PIVO U NOVOM SADU – Restoran Dobri dim

dobri dim novi sad

Za ljubitelje dobre hrane i odličnog piva ovo je zapravo savršeno mesto za uživanje u dobrom društvu, ali i mesto gde se jede sve popularnija drpana ili kidana prasetina

Novosadski gastro pab Dobri Dim smešten je ulici Laze Telečkog, jednoj od najpopularnijih novosadskih ulica za večernji izlazak.

Ovaj pab nije preterano velik,ali ima lepu baštu pod lipom koja je vrlo aktualna u letnjim mesecima i toplijim prolećnim, odnosno jesenjim danima. Za ljubitelje dobre hrane i odličnog piva ovo je zapravo savršeno mesto za uživanje u dobrom društvu.

Pivo i Texas style hrana

Oni na svom meniju forsiraju Texas style meso, koje se sprema u smokeru i kao takvo jedno je od retkih mesta koje je fokusirano na ovakav način pripreme hrane. U ponudi imaju i sendviče, dimljeno meso, kao i specijalitet drpanu ili kidanu prasetinu.

Ono po čemu se još razlikuju od mnogobrojih pabova jeste to što u ponudi imaju veliki broj kraft piva, a neka od njih su Kabinet Brka, Kabinet Porter, Salto Belgrade IPA, Kabinet WannaBeLee, Crow Bifrost, Crow Sunshine, Primator Weizen i Primator Stout.

Pivo i mešano meso na dasci

Naša preporuka je da pojedete mešano meso koje je servirano na dasci, a sastoji se od junećeg vrata i drpane-kidane svinjetine, kremastog krompira, coleslaw salate, kukuruza, Luizijana i šampinjon sosova.

Inače, drpana svinjetina (pulled pork) i juneći vrat su glavni deo obroka, pripremljeni u smokeru, a to podrazumeva sporo pečenje – kuvanje  indirektno na dimu do 12 sati.

Ukoliko se odlučite za ovaj specijalitet, obavezno popijte neko od kraft piva iz njihove ponude. Ovog puta i nama je bilo teško da odlučimo koje, jer zaista imaju imponzantan broj zanatskog piva. Posle dugo premišljanja izbor je pao na Primator Stout, piva koje sadrži 4,7 odsto alkohola, ima fin i vrlo kompleksan ukus.

Upravo zbog toga se i odlično slaže sa dimljenim mesom.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Amphora

Amphora je otmen i prijatan à la carte restoran u kom možete uživati u internacionalnim jelima i specijalitetima od sveže

dogma

Tap room pivare Dogma

Verovatno se svakom od nas bar jednom u životu desilo da uđemo u neki lokal, dobro sređen, prema nekim opšte

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju