PIVO U NOVOM SADU – Restoran Dobri dim

dobri dim novi sad

Za ljubitelje dobre hrane i odličnog piva ovo je zapravo savršeno mesto za uživanje u dobrom društvu, ali i mesto gde se jede sve popularnija drpana ili kidana prasetina

Novosadski gastro pab Dobri Dim smešten je ulici Laze Telečkog, jednoj od najpopularnijih novosadskih ulica za večernji izlazak.

Ovaj pab nije preterano velik,ali ima lepu baštu pod lipom koja je vrlo aktualna u letnjim mesecima i toplijim prolećnim, odnosno jesenjim danima. Za ljubitelje dobre hrane i odličnog piva ovo je zapravo savršeno mesto za uživanje u dobrom društvu.

Pivo i Texas style hrana

Oni na svom meniju forsiraju Texas style meso, koje se sprema u smokeru i kao takvo jedno je od retkih mesta koje je fokusirano na ovakav način pripreme hrane. U ponudi imaju i sendviče, dimljeno meso, kao i specijalitet drpanu ili kidanu prasetinu.

Ono po čemu se još razlikuju od mnogobrojih pabova jeste to što u ponudi imaju veliki broj kraft piva, a neka od njih su Kabinet Brka, Kabinet Porter, Salto Belgrade IPA, Kabinet WannaBeLee, Crow Bifrost, Crow Sunshine, Primator Weizen i Primator Stout.

Pivo i mešano meso na dasci

Naša preporuka je da pojedete mešano meso koje je servirano na dasci, a sastoji se od junećeg vrata i drpane-kidane svinjetine, kremastog krompira, coleslaw salate, kukuruza, Luizijana i šampinjon sosova.

Inače, drpana svinjetina (pulled pork) i juneći vrat su glavni deo obroka, pripremljeni u smokeru, a to podrazumeva sporo pečenje – kuvanje  indirektno na dimu do 12 sati.

Ukoliko se odlučite za ovaj specijalitet, obavezno popijte neko od kraft piva iz njihove ponude. Ovog puta i nama je bilo teško da odlučimo koje, jer zaista imaju imponzantan broj zanatskog piva. Posle dugo premišljanja izbor je pao na Primator Stout, piva koje sadrži 4,7 odsto alkohola, ima fin i vrlo kompleksan ukus.

Upravo zbog toga se i odlično slaže sa dimljenim mesom.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Boemi Ninić

Restoran Boemi Ninić

Gurmani i putnici namerinici koje put nanese do Zrenjanina rado posećuju porodični restoran Boemi Ninić koji je osnovan pre više od 20 godina.

heineken

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.

Restoran Franš

Franš, to je simbolički korzo Beograda, prvorazredno mesto društvenog života, to je mesto na kome se pokazuje nova garderoba, sklapaju

Salon 5

Njihova jela se pripremaju sa delikatnom pažnjom, posebno posvećenom na detalje, pažljivo nijansirana u rukama majstora čija se spretnost na

PIVO Nikšićko IPA

Pivo Nikšićko IPA pravi se od interesantne kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca.

Restoran Soulfood

Restoran Soulfood nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u Pančevu, u Aviv parku. Restoran Soulfood je veoma prostran, savremen i moderno uređen restoran.

Restoran Salt ‘n’ Pepa

Restoran Salt ‘n’ Pepa nalazi se u Aviv parku u Pančevu. Restoran Salt ‘n’ Pepa je moderno i elegantno uređen restoran, u kom dominiraju prirodni materijali i topla atmosfera.

Restoran Šajka

Na suprotnoj obali od pančevačkog gradskog keja, na obali Tamiša, a u gradskoj šumi, nalazi se restoran Šajka.

Kako rashladiti pivo na plaži

Kada smo na letovanju, treba nam siguran savet kako rashladiti pivo na plaži Leto je godišnje doba kada većina nas boravi uz obalu reke, mora