Restoran Pastir na meniju ima ovčije ćevape, jagnjetinu u mleku, punjenu papriku, ćufte u sosu, kolač s makom, pitu s višnjama
Restoran Pastir nalazi se u ulici Jovana Popovića 27 u Novom Sadu u naselju Telep. Restoran je prepoznatljiv po svom logu „ovčici“ koja je obučena u odelo. Ono što prvo upada u oko jeste prostrana bašta restorana opasana zelenilom.
Restoran u retro stilu
Enterijer je retro, klasičan, kafanski gde se u pozadini tiho čuje narodna muzika.
Ono na šta se u restoranu posebno obraća pažnja jesu specijaliteti od ovčetine. U restoranu Pastir u ponudi imaju ovčije ćevape, jagnjetinu u mleku, punjenu papriku, ćufte u sosu, kolač s makom, pitu s višnjama.
Dok uživate u jelima koja poslužuju profesionalni i domaćinski nastrojeni konobari, ceo ambijent upotpunjuju stare pesme.
Restoran sa bogatim menijem
Kada je reč o doručku, u ponudi imaju omlet sa jagnjetinom, omlet sa povrćem, omlet sa sirom, omlet sa šunkom, omlet sa slaninom i jaja na oko sa povrćem.
Od hladnih predjela gostima nude plata za jednu do četiri osobe, kao i Pastir plata za jednu osobu koja se sastoji od ovčije kobasice, sušenog ovčijeg mesa, ovčijeg rolovanog paufleka, ovčije stelje i ovčijeg sira.
U ponudi imaju roštilj od ovčetine i roštilj od standardnog mesa, kao i jela po porudžbini, ali na meniju je i riba, salate i poslastice. Ono što gostima posebno privlači pažnju jesu specijaliteti kuće Pastir – jagnjetina u mleku, Pastir rolovano jagnjeće sedlo, Pastir dimljena drpana jagnjetina, Pastir jagnjetina u sosu od sira i biftek u sosu od zelenog bibera.
Preporuka Beer Style
Preporuka Beer Style je da u Restoranu Pastir pojedete specijalitet svinjska rebra u sosu. Posle ovog obroka popijte jedno pšenično pivo.