RESTORAN Kod fazana

restoran kod fazana

Restoran Kod Fazana ponovo radi nakon 145 godina i priprema stare specijalitete u novom ruhu

Prvi restoran koji se spominje u arhivskoj građi Novog Sada je gostiona Kod fazana, 1822. godine, iako se smatra da je počeo sa radom još ranije.

Po njemu je ulica kod Trifkovićevog trga tada nosila ime Fazanova, dok je sada poznajemo kao Njegoševu.

Restoran i gostiona su se tada nalazili u zgradi nekadašnje Muzičke škole „Isidor Bajić“, koja u to vreme nije imala nadograđeni sprat.

Osim što je bila gostiona i kafana, bila je omiljeno mesto za okupljanje. Kasnije je zatvorena.

Restoran ponovo radi

Međutim, restoran Kod fazana ponovo je nakon 145 godina otvorio svoja vrata gostima, ali u novom ruhu i prijatnom domaćinskom ambijentu.

Nalazi se u srcu Novog Sada u Njegoševoj 9.

Na meniju imaju veliki izbor jela od doručka, preko ručka do večere i zato ovde možete da probate nacionalne gastronomske specijalitete, ali i domaću kafu koja se služi iz ibrika, koji spaja prošlost, sadašnjost i budućnost u jednu savršenu harmoniju i idilu.

Restoran ima bogatu ponudu specijaliteta

Na meniju imaju juneći ribić, rolovanu teletinu sa mlincima, pileći paprikaš sa njokama, Fazanovu mućkalicu, Nanine sarmice, juneću ragu supu, domaću pileću supu, paradajz čorbu. Od ostalih specijaliteta izdvajamo hajdučkog šarana, filete soma, frtalj kobasice i red krompira, juneći ribić u kajmaku, zatim teletinu ispod sača.

Nakon obroka, ovde se možete zasladiti krempitama, gombocama, štrudlom, medovnikom, šnenoklama i palačinkama u mleku.

Preporuka Beer Style

Preporuka Beer Style je da u ovom restoranu probate gulaš od jelenskog mesa uz koji dobijate testo ribizle, a sve je to lepo začinjeno alevom paprikom i lukom. Nakon ovog jela naša preporuka je da popijete lager pivo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1