KRAFT PIVO Mrgud pilsner

mrgud pivo pivara patuljak

Kraft pivo Mrgud pilsner zanatsko je pivo, no ukus mu je prepoznatljiv, odnosno onakav kakav prosečni konzument prepoznaje.

Kraft pivo Mrgud stila pilsner dolazi iz prve subotičke zanatske pivare, koja je i među najmlađima u zemlji.

Pivara je zvanično otvorena 2018. godine, a nastala je kao posledica hobija tri drugara, koji su smatrali da na domaćem tržištu itekako ima mesta za zanatska piva.

Kako bi došli do svoje pivare mukotrpno su se trudili kako bi napravili ukuse i stilove koji će zadovoljiti konzumente širom Srbije.

Mrgud

Za piva koja izlaze iz pivskih zanatskih radionica najčešće se osmišljavaju i zanimljivi, neuobičajeni nazivi.

Tako, recimo, pivara Patuljak iz Subotice predstavlja svoje pivo Mrgud koje je po karakteristikama bistri, mirisni i jako zahmeljeni Pilsner.

Ovo pivo je punog tela i blage gorčine, a dostupno je u flašama i na točenje.

Sadrži 4.8 odsto alkohola što ga čini laganim i pitkim. I pivara Patuljak, kao i ostali predstavnici zanatske proizvodnje većinski prave pivo po ugledu na češku školu, čijim kvalitetom svakako mogu da se pohvale.

Šta kupci žele

Inače, vlasnici pivare Patuljak smatraju da se dobro pivo može napraviti isključivo  ispitivanjem i istraživanjem tržišta. Nakon što su utvrdi šta to kupci žele, prešli su na plan „B“ gde su isprobali razne recepte. Kada su došli do idealne recepture dobili su vrhunski finalni proizvod.

Pivara Patuljak

Danas imaju sopstvenu proizvodnju, a ona je na početku karijere zahtevala određene kapacitete i u proizvodnji i u prodaji.

I onda, za početak, kao i većina pivara i oni su za ovaj biznis rentirali, pozajmljivali i iznajmljivali tuđi proizvodni pogon da bi svoje pivo proizveli sa svojom recepturom i sa svojim ljudima proizveli i plasirali na tržište.

Danas pivara Patuljak, bar za naše uslove, veoma uspešno posluje.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

sabro vienna pivo

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.

Zašto volimo tamno pivo

Svi ukusi zbog kojih volimo crno pivo dobijaju se različitom obradom jednog jedinog sastojka Mnogi sebe smatraju odličnim poznavaocima piva,

Restoran Chez Nik

Chez Nik, kratko ime koje znači puno toga na jednom mestu. Sjajnu kafu i doručak za uspešan početak dana, izbor

Beer Style magazin – br. 29 –

Stara godina je za nama, Nova je počela i ovo je doba godine kada smo svi srećni, zadovoljni, puni elana, optimistični zbog svih obećanja sebi datih

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike