KRAFT PIVO Mrgud pilsner

mrgud pivo pivara patuljak

Kraft pivo Mrgud pilsner zanatsko je pivo, no ukus mu je prepoznatljiv, odnosno onakav kakav prosečni konzument prepoznaje.

Kraft pivo Mrgud stila pilsner dolazi iz prve subotičke zanatske pivare, koja je i među najmlađima u zemlji.

Pivara je zvanično otvorena 2018. godine, a nastala je kao posledica hobija tri drugara, koji su smatrali da na domaćem tržištu itekako ima mesta za zanatska piva.

Kako bi došli do svoje pivare mukotrpno su se trudili kako bi napravili ukuse i stilove koji će zadovoljiti konzumente širom Srbije.

Mrgud

Za piva koja izlaze iz pivskih zanatskih radionica najčešće se osmišljavaju i zanimljivi, neuobičajeni nazivi.

Tako, recimo, pivara Patuljak iz Subotice predstavlja svoje pivo Mrgud koje je po karakteristikama bistri, mirisni i jako zahmeljeni Pilsner.

Ovo pivo je punog tela i blage gorčine, a dostupno je u flašama i na točenje.

Sadrži 4.8 odsto alkohola što ga čini laganim i pitkim. I pivara Patuljak, kao i ostali predstavnici zanatske proizvodnje većinski prave pivo po ugledu na češku školu, čijim kvalitetom svakako mogu da se pohvale.

Šta kupci žele

Inače, vlasnici pivare Patuljak smatraju da se dobro pivo može napraviti isključivo  ispitivanjem i istraživanjem tržišta. Nakon što su utvrdi šta to kupci žele, prešli su na plan „B“ gde su isprobali razne recepte. Kada su došli do idealne recepture dobili su vrhunski finalni proizvod.

Pivara Patuljak

Danas imaju sopstvenu proizvodnju, a ona je na početku karijere zahtevala određene kapacitete i u proizvodnji i u prodaji.

I onda, za početak, kao i većina pivara i oni su za ovaj biznis rentirali, pozajmljivali i iznajmljivali tuđi proizvodni pogon da bi svoje pivo proizveli sa svojom recepturom i sa svojim ljudima proizveli i plasirali na tržište.

Danas pivara Patuljak, bar za naše uslove, veoma uspešno posluje.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Zavičaj

Lanac restorana „Zavičaj“ nastao je kao ogranak Hotela „Kneževina“. „Kneževina“ je centrala njihovog ugostiteljstva, sa visokim kvalitetom usluge, koja vodi

UVOZNA PIVA NIŽE CENE Korektna i jeftina piva

Kada govorimo o pivima nižeg cenovnog ranga valjalo bi napomenuti da je njihov kvalitet usklađen sa cenom, ali i da se u mnogim slučajevima odabirom ovih piva konzumenti prijatno iznenade.

UVOZNA PIVA VIŠE CENE Piva za one dubljeg džepa

Potrošači u Srbije vole da probaju sve što je novo i lako se prilagođavaju na dobar kvalitet, a ukoliko su bolje platežne moći, najčešće biraju piva iz Nemačke, Češke, Francuske, Meksika, Belgije, Irske, Holandije.

pretplata