ZBOG ČEGA SE RADLERI PAKUJU U LIMENKE Životne navike diktiraju trendove

limenka

Ova vrsta pakovanja odlično se pokazala za radlere, jer je hermetički zatvorena, te zbog toga ovo popularno osvežavajuće piće ne može tokom transporta, skladištenja i čuvanja da se pokvari, niti da izlapi

Poslednjih nekoliko godina sve se više diže glas potrošača, koji teže svežim prirodno očuvanim i kvalitetnim proizvodima, koji uz to ne smeju da sadrže veštačke boje i arome. Stoga se proizvođači najčešće, bar kada je reč o pivskoj industriji, opredeljuju za limenke za koje se smatra da mogu najbolje da očuvaju svežinu i autentičan ukus proizvoda. Pakovanjem u aluminijumsku ambalažu, proizvođači radlera pokušavaju da privuku najzahtevnije potrošače, jer radleri u limenkama dugo zadržavaju svoju mirisnu aromu. Danas su radleri u limenkama rado viđeni i na karti pića u kafićima, restoranima, barovima, klubovima, ali i kod prodavaca na plažama. Ova vrsta pakovanja se za radlere pokazala i u smislu bezbednosti, jer je odlično hermetički zatvorena i zbog toga ovo popularno osvežavajuće piće ne može tokom transporta, skladištenja i čuvanja da se pokvari, niti da izlapi.

Ambalaža za svaku priliku

Takođe, bez limenke praktično ne može da se zamisli ni jedan koncert, odlazak u prirodu, na plažu, putovanje ili roštiljanje. Sve se češće može uočiti i kako proizvođači smišljaju i maštovite vizuale na limenkama, koje pružaju mogućnost 360 stepeni marketinške poruke. Sve ovo su prepoznali proizvođači radlera i zbog toga su danas radleri najčešće upakovani u limenke.

Limenka najbezbednije pakovanje

Naučno je dokazano kako je limenka zapravo i zdravstveno najbezbednija, a posebno za osetljiva i kvarljiva pića. Sem što su praktične za transport, u njima najbolje može da se sačuva i autentičn ukus, miris i aroma. Proizvođači se i iz drugih razloga okreće ka limenkama, a najčešći motiv je što one na najautentičniji način čuvaju najfinije arome kiselkastog voća, ali i piva. Osim praktičnosti i ekonomičnosti limenke su idealno rešenje i kod generalne zaštite tečnosti, jer aluminijum stoprocentno štiti proizvod od lošeg uticaja svetlosti, UV zračenja i kiseonika. Takođe, ova ambalaža se lako transportuje, praktična je za držanje u ruci i zato se na svako mesto može poneti.

Najduže čuva kvalitet proizvoda

Ne treba zaboraviti ni na činjenicu da se tečnost u limenkama i brže hladi. Zbog svoje popularnosti, proizvođači limenki su otišli i korak dalje i sve češće puštaju mašti na volju, te danas proizvode limenke u različitim veličinama. S druge strane, konzumenti posežu za pićem u limenkama, u ovom slučaju radlerima, jer smatraju da aluminijum najbolje može da očuva gaziranost proizvoda – tečnost u limenci ne može brzo da izlapi, čak i ako se ne popije odmah.

Očuvanje životne sredine prioritet

Imajući u vidu povećane količine otpada širom Evrope kao i činjenicu da značajan procenat završava u prirodi i da zagađenje predstavlja sve veći problem, interesovanje javnosti i kompanija o ovom pitanju je sve veće. U prilog tome govore i podaci istraživanja – čak 91% Evropljana želi da se više radi na zaštiti životne sredine, dok 87% njih bi želelo da kompanije koriste pakovanja, odnosno ambalaže koja mogu bezgranično da se recikliraju, 89% smatra da kompanije treba treba da snose odgovornost za ambalažu koju koriste, ali i sami potrošači prilikom izbora ambalaže.

Reciklaža

Limenke su ambalaža koja se najviše na svetu reciklira. U Evropi čak 76%, međutim taj broj bi mogao dostići 100%. Ceo proces reciklaže traje 60 dana.

Zato slobodno možemo da zaključimo da su se limenke u razvijenom svetu odavno odomaćile, ali na svu sreću ovaj  trend odavno je našao publiku i u Srbiji. Navike srpskih potrošača se menjaju vrtoglavom brzinom i stoga nije ni čudo što tokom leta uglavnom viđamo ljude koji iz limenke piju svoje  piće.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Opera

Prigrljen i ušuškan od Obilićevog venca, tik uz otmenu Knez Mihailovu ulicu, restoran Opera je mesto za nove ljubavi, mirenja

GUINNESS

Čuveno tamno pivo Ginis već preko 250 godina predstavlja omiljeno piće mnogih pivopija širom sveta. Dnevno se popije nekoliko miliona

Restoran Čajkovski

Restoran Čajkovski je elegantan gurme restoran koji spaja tradicionalno i savremeno, istorijsko i moderno, živost i udobnost. Svojim velikim imenom,

Restoran Tri Šešira

Restoran Tri Šešira je pravi biser među restoranima Skadarlije, ali i sinonim za beogradsko ugostiteljstvo. Sagrađen je u srcu Skadarske

ISTRAŽUJEMO Kraft pivo u Srbiji

Prema podacima Udruženja malih nezavisnih pivara Srbije, danas je oko 50 odsto manje kraft pivara u odnosu na doba pred koronu i one svojom ukupnom

NOVI TREND U GASTRONOMIJI Kraft pivo i hrana

Kraft piva i njihove neverovatne kreacije uvode vas u novu dimenziju pivskih ukusa i neotkriven svet neočekivanih aromatskih kompleksa, koji postaju obavezan i preporučen pratioc