NEOBIČAN SPOJ HRANE I PIVA: Minestrone supa i pivo

Minestrone supa i pivo

Da li ste znali da se tamno englesko ejl pivo odlično slaže uz supe, ali i čorbe spravljene od kukuruza, graška, krompira i ostalog skrobastog povća

Ukoliko ste ljubitelj supa i čorbi, koje će vas ugrejati tokom ovih tmurnih i hladnih dana, preporuka je da pojedete ukusnu Minestrone supu. Doslovno rečeno, u prevodu sa italijanskog jezika, minestrone znači „velika supa“, što ne treba da čudi, jer u sebi sadrži puno minerala i vitamina.

Minestrone supu jeli i drevni Rimljani

Prema nekim spisima minestrone, odnosno povrćna supa bila je veoma popularna i smatrana okrepljujućom još u vreme starih Rimljana, odnosno u 2. veku pre Hrista.

Naravno, današnja verzija razlikuje se od one koju su jeli stari Rimljani, ali je isto tako ukusna. Receptura ove popularne supe razlikuje se skoro u svim italijanskim regijama, jer baš svako ima svoj tajni sastojak.

Ono što je najbitnije reč je o, kako mnogi kažu, lekovitom jelu, koje se kuva od šargarepe, krompira, paštrnaka, tikvica, kukuruza šećerca, karfiola, zelene boranije, brokolija, praziluka, graška i crnog luka.

Ova mešavina različitog ukusnog povrća čini minestrone supu bogatom i ukusnom. Kada pojedete supicu punu zdravog povrća preporučujemo da popijete pivo.

Supa i pivo – odlična kombinacija

Uz kukuruz, grašak, krompir i ostalo skrobasto povće dobro se slaže tamno englesko ejl pivo. Bogata tekstura ovih jela daje punoću pivu, jer se odlično dopunjuju u stvaranju balansa između slanoće i kiselosti.

Ovaj stil piva je pravi pravcati primer kako pivo može da se kombinuje i sa jelima za koje smo mislili da ne idu uz ovu vrstu pića.

Ejl je tradicionalna vrsta piva iz Velike Britanije, i to je pivo gornjeg vrenja. Ejlovi su prepoznatljivi po tome što imaju manje pene jer su manje gazirani, a sve to je zbog načina fermentacije.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Lako i jednostavno

Ako za vikend planirate da odgledate neku utakmicu ili samo da se okupite sa prijateljima kod kuće ovo je pravi

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju