ODLIČAN DORUČAK: Omlet sa povrćem i lager pivo

omlet sa povrcem i pivom

Ova kombinacija je idealna jer je puna ugljenih hidrata i vitamina, a od nje ćete biti siti bar pola dana

Nema tog čoveka koji ne voli da jede omlet za doručak, a u zavisnosti od toga kako se priprema ovo jelo može da bude prava kalorijska bomba.

Zato ako brojite kalorije ili ste na dijeti, savetujemo vam da kod kuće napravite manje kaloričan omlet u koji pored jaja ide i povrće.

Omlet je puno ugljenih hidrata

Ovo jelo je idealno jer je puno ugljenih hidrata i vitamina, a opet od njega ćete biti siti bar pola dana. Naravno, uz njega preporučujemo da popijete jedan lager, kako biste bolje svarili doručak, ali i pojačali hranjive vrednosti.

Možda ćete postaviti pitanje, zašto baš pivo, a na dijeti ste. Razlog je jednostavan. Naime, uprkos brojnim predrasudama, naučnici i nutricionisti su se složili – pivo ne goji! Zato može da se uvrsti u bilo koji režim ishrane ili dijete.

Ova tvrdnja naučnika potkrepljuje se činjenicom da pivo sadrži veoma malo kalorija.

Pivo glavni izvor belančevina

Uobičajenim procesom pravljenja piva dobija se proizvod čiji su sastojci voda, belančevine, slad, hmelj, a sve to ne utiče na kilažu.

Pivo takođe sadrži i vitamine B2, B3, B9, optimalan odnos kalcijuma i fosfora, kao i nizak nivo natrijuma.

Pivo sadrži samo 70 kalorija

Ukoliko se odlučite da kao aperitiv ili posle jela popijete jednu čašu piva (200 ml ima oko 70 kalorija), znači da ste uneli upola manje kalorija u odnosu na istu količinu crnog vina ili kalorija koju sadrže žestoka pića poput viskija, rakije, konjaka, vinjaka.

Konzumacijom jedne čaše piva unosite i manje šećera nego što sadrži voćni sok.

Zato bez bojazni popijte omiljeno pivo sa svojim omiljenim jelom – omletom sa povrćem.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Restoran Bata Pežo

U elitnom novosadskom naselju Kamenjar, na samoj obali Dunava nalazi se restoran Bata Pežo. Restoran sa tradicijom koga rado posećuju

BELA PIVA

Kao vrsta postoje i bela, odnosno vit ili vajs piva, koja se prave od pšenice. U njih se tradicionalno dodaje

PIVSKI STILOVI: Voćna piva

Pivski stilovi i podstilovi sa dodatim voćem su tehnički vrlo zahtevni za napraviti, a mi vam predstavljamo najbolje pivo sa dodatim voćem na našem tržištu.

pohovanje sa pivom

Pohujte sa Jelen pivom

Svaki šef kuhinje ima neku svoju malu tajnu, po tome se razlikuje od drugih. Imajte i vi svoje male tajne

Beer Style magazin – br. 31 –

Činjenica je da pivare, pre svega one velike, rade na granici rentabilnosti ili čak ispod te granice i da svesno iz svojih zaliha podmiruju objektivan trošak u poslovanju