DORUČAK Smela kombinacija

pivo uz doručak

Doručak je glavni obrok i on nam obezbeđuje snagu za predstojeći dan. Predlažemo vam da za doručak probate smele kombinacije, koje baš nisu uobičajene kod nas.

Sećate li se tinejdžerskih dana, izlazaka i klope posle provoda.

Tada se ostajalo do ranih jutarnjih sati,  a nakon noćnog provoda obavezno se jeo hot-dog i uz njega se naravno pilo pivo. Zatim se išlo na spavanjac.

Sada kada više niste tinejdžer ovo slobodno radite kod kuće. Doduše nećete stajati ispred neke budice i nećete se smrzavati sa viršlom i pivom u ruci.

Viršle, jaja i pivo

Omiljeni obrok iz tinejdžerskih dana ćete pojesti za stolom, možda sami, a možda i sa društvom.

Ukoliko su vam viršle prazna hrana, uz njih ispecite i jaja na oko.

Ovo jelo vraća u detinjstvo, uz njega se tada se doduše pilo mleko ili jogurt, a sada preporučujemo da popijete pivo.

Ukoliko vam dolazi društvo, poslužite koktel viršle, naravno uz pivo.

Ejl pivo idealna kombinacija

Preporuka je da uz viršle popijete ejl pivo jer se najčešće fermentira na temperaturi od 15 do 24 stepena Celzijusa. Na temperaturi iznad 24 stepena kvasac proizvodi značajne količine estara, ali i drugih sekundarnih aromatičnih proizvoda.

Rezultat toga je pivo sa blago voćnim aromama koje podsećaju na jabuku i krušku, ali i ananas, banane i šljive.

Najčešće vrste ejl piva su tamni i svetli ejl, India Pale Ale, zlatni i škotski ejl.

Kombinacija za sva vremena

Naravno, bilo koji ejl da izaberete uz ovo jelo nećete pogrešiti.

Ako ne znate šta da popijete – mi vam savetujemo da uzmete Porter.

Reč je o tamnom ejl pivo koje ne sadrži preterano puno hmelja, a koje je ime dobilo po londonskim nosačima – Porters.

Tamna boja i gorko-slatki ukus će vas raspametiti.

Zato je ovo pivo idealna kombinacija sa jajima na oko i viršlama.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

pivo pomfrit

Grickalice i pivo

Univerzalnost i prilagodljivost piva ogleda se i u njegovoj prisutnosti u različitim prilikama, od formalnih proslava do sasvim neobaveznih druženja.

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike