DORUČAK Smela kombinacija

pivo uz doručak

Doručak je glavni obrok i on nam obezbeđuje snagu za predstojeći dan. Predlažemo vam da za doručak probate smele kombinacije, koje baš nisu uobičajene kod nas.

Sećate li se tinejdžerskih dana, izlazaka i klope posle provoda.

Tada se ostajalo do ranih jutarnjih sati,  a nakon noćnog provoda obavezno se jeo hot-dog i uz njega se naravno pilo pivo. Zatim se išlo na spavanjac.

Sada kada više niste tinejdžer ovo slobodno radite kod kuće. Doduše nećete stajati ispred neke budice i nećete se smrzavati sa viršlom i pivom u ruci.

Viršle, jaja i pivo

Omiljeni obrok iz tinejdžerskih dana ćete pojesti za stolom, možda sami, a možda i sa društvom.

Ukoliko su vam viršle prazna hrana, uz njih ispecite i jaja na oko.

Ovo jelo vraća u detinjstvo, uz njega se tada se doduše pilo mleko ili jogurt, a sada preporučujemo da popijete pivo.

Ukoliko vam dolazi društvo, poslužite koktel viršle, naravno uz pivo.

Ejl pivo idealna kombinacija

Preporuka je da uz viršle popijete ejl pivo jer se najčešće fermentira na temperaturi od 15 do 24 stepena Celzijusa. Na temperaturi iznad 24 stepena kvasac proizvodi značajne količine estara, ali i drugih sekundarnih aromatičnih proizvoda.

Rezultat toga je pivo sa blago voćnim aromama koje podsećaju na jabuku i krušku, ali i ananas, banane i šljive.

Najčešće vrste ejl piva su tamni i svetli ejl, India Pale Ale, zlatni i škotski ejl.

Kombinacija za sva vremena

Naravno, bilo koji ejl da izaberete uz ovo jelo nećete pogrešiti.

Ako ne znate šta da popijete – mi vam savetujemo da uzmete Porter.

Reč je o tamnom ejl pivo koje ne sadrži preterano puno hmelja, a koje je ime dobilo po londonskim nosačima – Porters.

Tamna boja i gorko-slatki ukus će vas raspametiti.

Zato je ovo pivo idealna kombinacija sa jajima na oko i viršlama.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Alergija na pivo

Postoje razne alergijske reakcije koje možete dobiti od piva, a ovo su najčešće Iako je glavni sastojak piva voda, u

TUTANKAMONOVO PIVO

Zahvaljujući arheolozima, uz saradnju nauke i dozom mašte, napravljeno je Tutankamon pivo. U ruševinama starog Egipta pronađeni su ostaci pivara i piva.

KAKO NAPRAVITI PIVARU Od trnja do zvezda

Valjevska pivara je jedna od retkih pivara koja je ostala u domaćem vlasništvu i to zahvaljujući domaćoj pameti Industrijske pivare koje posluju kod nas imaju

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli