PIVO I POTROŠAČI – Najprodavanija piva u Srbiji

PIVO I POTROŠAČI Najprodavanija piva u Srbiji

Evo koja piva su se najviše prodavala na srpskom tržištu tokom 2020. godine

Pivo je godinama najpopularnije alkoholno piće u Srbiji, a razlog tome je činjenica da je ono najjeftinije najdostupnije, najisplativije i najpraktičnije za potrošače. Ipak, Jelen, Lav, Zaječarsko crno i Nikšićko IPA pivo su omiljene marke među pivopijama. Upravo ova četiri Brenda su se najviše tražila u prodavnicama, trgovinskim lancima, kafićima i restoranima tokom 2020. godine.

Pivo Jelen

Reč je o pivu koje je decenijama na ovim prostorima. Svetle je boje i prepoznatljive arome koja je praćena finom gorčinom što mu daje osvežavajući ukus i spada u kategoriju kvalitetnih lagera. Služi se na temperaturi od 3 do 5 C° kako bi zadržalo pun ukus kao kad je izašlo iz pivare.

Pivo Lav

Pivo Lav je prepoznatljivo po svom ukusu, a proizvodi se u okviru pivarske grupacije Carlsberg Srbija.

Svetle je boje i pasterizovano, a karakteriše ga ukus srednjeg intenziteta, fino izbalansirane gorčine i prijatne arome. Ne sadrži dodatke i surogate.

Pivo Zajeračarsko crno

Za ukus su zaslužni specijalni sladovi koji pružaju slatkastu aromu i ukus pečenog hleba. Karamelni slad intenzivira boju i daje mu punoću, kao i karakterističnu karamelnu aromu, a ističe i sladni karakter piva. Takođe, ovo pivo ima finu i čvrstu penu. Tamni prženi slad doprinosi specifičnom ukusu, dok se svetli slad dodaje kao zbog ukupnog doživljaja samog piva.

Pivo Nikšićko IPA

Dolazi iz pivare Trebjesa, a proizvodi se od najfinije kombinacije aromatičnih sorti hmelja i posebnog ejl kvasca. Odlikuje ga zlatno žuta boja i prijatna gorčina, fino zaokružena i usklađena sa slatkoćom slada. Aroma tropskog voća uz nijansu borovih iglica potiče od posebnih vrsta hmelja. Od aroma izdvajaju se i blage cvetne arome i arome trava. Blage je gorčine sa kratkom gorkom završnicom. Dobro se slaže uz tamna mesa, paprikaše, ali i uz sir koji je duže stario.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Preran prestanak fermentacije

Pravite svoje pivo. Započeli ste fermentaciju. Sve teče po planu. I, onda od jednom, posle nekih 24 sata fermentacija počinje

Restoran Kalemegdanska terasa

Kalemegdanska terasa je jedan od retkih beogradskih ugostiteljskih objekata koji od svog nastanka, sada već dalekih tridesetih godina prošlog veka,

Restoran Rubin

Danas bi vam predstavili restoran Rubin, jedan od simbola beogradskog ugostiteljstva. Već decenijama sve u ovom elitnom restoranu počiva na

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.