SAZNAJEMO Tradicionalan način pripreme piva

Tradicionalan način pripreme piva

Saznajemo da Valjevska pivara svoja piva proizvodi uz pomoć savremene tehnologije i na tradicionalan način, što omogućava konkurentnu cenu i visok kvalitet piva.

Valjevska pivara smatra se najstarijim privrednim subjektom u ovom gradu na Kolubari,  a samo dve godine nakon privatizacije uspeli su da vrate stari sjaj pivskoj industriji ovog kraja.

Od tada do danas potpuno su osavremenili opremu i uspeli su da ožive Ajhinger pivo novi-stari brend koji je i ponos ove pivare.

Ovo pivo je bavarskog tipa i pravi je predstavnik nemačke škole pivarstva.

Od zanatske radionice do moderne tehnologije

Naime, Valjevska pivara je od nekadašnje male zanatske radionice, koji je osnovao Bavarac Ajhinger, postala moderna pivara 21. veka.

Samo dve godine od privatizacije novo rukovodstvo grupacije Brauerei osavremenilo je pivaru, kupivši najsavremeniju opremu za proizvodnju piva.

Sem toga, pušteno je u rad i osam novih fermentora, postrojenje za proizvodnju pare i propagaciju kvasca. Ovim činom pivara je zadržala i dalje tradicionalan način proizvodnje.

Kvalitetne sirovine za proizvodnju piva

U pivari navode kako su obradom sirovina i njenim kuvanjem ostali pri identičnoj tehnologiji koja je već godinama unazad prisutna u Valjevskoj pivari.

Takođe, navode i da su kupovinom novih fermentora osigurali pravilno vođenje procesa vrenja, te će ovaj postupak proizvodnje biti potpuno automatizovan i povezan sa propagacijom kvasca, koji se proizvodi u njihovoj laboratoriji više od 40 godina.

Takođe, osavremeniće proizvodnju zahvaljujući ugradnji nove varionice za kuvanje piva.

Do kraja godine potpuna zamena stare opreme

Ovim poduhvatom pivara će u potpunosti do kraja godine zameniti staru opremu.

Takođe, Valjevska pivara je u prethodnih dve godine ispoštovala i sve obaveze prema državi, a uloženo je preko pet miliona evra u opremu. U planu im je da do kraja godine ulože još tri miliona evra.

Pored Valjevskog po staroj, tradicionalnoj originalnoj recepturi, ovde se proizvodi i Jagodinsko pivo, koje je sve popularnije među konzumentima.

Eichinger pivo

Valjevska pivara je naravno u svoj program uvstila i Ajhinger (Eichinger) pivo čiji je ukus osvojio ljubitelje piva i to posebnim bavarskim šmekom.

Jozef Ajhinger, poreklom Bavarac, bio je prvi stručni pivar koji je utemeljio proizvodnju Valjevskog piva, otuda ne čudi izbor za naziv ovog lagera.

Inače, Ajhinger pivo je proizvedeno bavarskom tehnologijom i izrazite je gorčine, ali plemenite i visoke prevrelosti.

Tehnolozi su posebnu pažnju posvetili izboru hmelja, te su odlučili da ga uzimaju od renomiranog nemačkog proizvođača i to je jedini uvozni sastojak njihovog piva.

Podsećanja radi, predlog da Ajhinger pivo Valjevske pivare dobije ime bio jedan od najčešćih predloga pratilaca Valjevske pivare na Fejsbuku.

Izvorska voda daje poseban ukus pivu

Posebnom ukusu piva iz Valjevske pivare doprinosi i izvorska voda sa izvorišta Paklje, ali i poseban trud tehnologa koji su uložili svoje znanje da bi dobili kvalitetano pivo.

Valjevska pivara može da se pohvali i svojom propagacijom kvasca što ima retko koja pivara.

Naravno, kvasac bitno utiče na kvalitet piva i njegov ukus, a njihov kvasac je jako star, donet je iz Bavarske pre 40 godina, i on se u Valjevskoj pivari čuva posebnim metodama.

Treba napomenuti da sva piva iz Valjevske pivare svakodnevno imaju sve više poštovalaca, jer prave i iskusne pivopije tvrde kako ova piva imaju starinski ukus i aromu, te vrlo upečatljiv ukus.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Fabrika piva u Ada Mall-u

Poslednjih godina tržni centri su promenili mnoge naše navike, a ponudu učinili toliko raznovrsnom da bi to nekom pre par

Restoran Sofa

Neobična i topla atmosfera restorana Sofa, smeštenog u Beton hali, kombinuje vedrinu, otmenost i pre svega udobnost. Originalan i moderan,

UVOZNA PIVA NIŽE CENE Korektna i jeftina piva

Kada govorimo o pivima nižeg cenovnog ranga valjalo bi napomenuti da je njihov kvalitet usklađen sa cenom, ali i da se u mnogim slučajevima odabirom ovih piva konzumenti prijatno iznenade.

UVOZNA PIVA VIŠE CENE Piva za one dubljeg džepa

Potrošači u Srbije vole da probaju sve što je novo i lako se prilagođavaju na dobar kvalitet, a ukoliko su bolje platežne moći, najčešće biraju piva iz Nemačke, Češke, Francuske, Meksika, Belgije, Irske, Holandije.

BANJALUČKA PIVARA Najprepoznatljiviji brend Banjaluke

Zahvaljujući tradiciji dugoj više od 150 godina i beskompromisnom kvalitetu, koji je utkan u DNK kompanije, Banjalučka pivara odavno je prešla granice regiona i postala najprepoznatljiviji brend iz Banjaluke.

pretplata