SAZNAJEMO Pivo nas čini pametnijima

pivo i mozak

Iz rezultata nedavne studije, u koju smo imali uvida, saznajemo da nas pivo čini pametnijim, ako ga svakodnevno umereno konzumiramo.

Hladno, ali i ono iz gajbe, pivo je idealan način da se opustite nakon napornog dana. Ovo alkoholno piće pravi je melem za dušu posle stresnih situacija, a nije ni tajna da ukoliko se pije umereno donosi niz zdravstvenih benefita.

Pivo ne sadrži masnoće, ali je zato bogato hranljivim materijama poput vlakana, magnezijuma, selena, kalijuma, fosfora, hroma i vitamina B kompleksa.

Pivo u službi zdravlja

Nekoliko naučnih istraživanja je pokazalo da je pivo dobro za opšte zdravlje i deluje preventivno na mnoge bolesti.

Koliko je pivo korisno pokazala je još jedna studija.

Naime, nedavno istraživanje koje je urađeno na Univerziteta u Ilinoisu otkrilo je kako konzumacija piva može u nekim slučajevima da učini ljude pametnijima, pogotovo kada je u pitanju kreativno rešavanje problema.

Istraživanje pokazalo neverovatnu stvar

U ovom istraživanju je učestvovalo 40 muškaraca starosti od 21 i 30 godina.

Polovina grupe popila je dve pinte (oko 0,56 l) piva, dok ostali učesnici nisu konzumirali nikakav alkohol.

Svi su dobili da reše seriju zadataka sa asocijacijama, odnosno dobili su skup reči uz pomoć kojih su morali da predlože reč koja se uklapa u taj skup.

Pivopije lakše rešavaju probleme

Reziltati su pokazali da je grupa koja je konzumirala pivo rešila 40 odsto više zadataka od svojih suparnika, koji nisu konzumirali pivo.

Takođe im je za rešavanje zadataka trebalo manje vremena.

Valja istaći da ispitanici koji su konzumirali pivo i bolje rešavali kreativne zadatke ostvarili su neznatno lošije rezultate na testovima memorije.

Pivo čini mozak efikasnijim

– Ljudski mozak može da radi onoliko brzo koliko radi najsporija moždana ćelija.

Takođe, zna se da prekomerna konzumacija alkohola ubija moždane ćelije. Ipak, prirodno je da alkohol najpre ubija spore i slabe moždane ćelije.

Na ovaj način redovna konzumacija piva eliminiše najsporije moždane ćelije, te čini mozak bržom i efikasnijom mašinom – zaključak je naučnika.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

sabro vienna pivo

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.

Restoran Piknik

Restoran Piknik je novosadski ugostiteljski objekat koji se nalazi na Ribarskom ostrvu. Koncept kojim se ovaj restoran bavi jeste tradicionalna

DVA VEKA OKTOBERFESTA

Oktoberfest je prvi put održan 1810. godine u čast venčanja bavarskog princa Ludviga I Tereze od Saks-Hildburghausena.

JELEN PIVO Časti nove tate

Ako si upravo postao tata, Jelen ti poklanja gajbu piva sa tvojim imenom da počastiš ekipu   U susret nam dolaze periodi slava i praznika,

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja