Čvrsta i gusta – pena

pivska pena

Ima ljudi koji ne vole penu, ali bi trebali da znaju da se pravi ukus piva oseća ako se pije dok ima penu

Kvalitet piva se može prepoznati i po njegovoj peni.

Pena, koja mora da traje bar 3 minute, treba da bude čvrsta i gusta.

Ovakva pena je znak da u pivu ima dosta ekstrata.

Pena predstavlja i termoizolaciju između piva i okoline, te ne dozvoljava da se pivo greje.

Da bi ukus piva najbolje došao do izražaja prve dve trećine ukupne zapremine piva treba sipati lagano držeći flašu naslonjenu na kraj čaše, a poslednju trećinu zapremine brzo uliti iz potpuno ispravljene flaše, kako bi se napravila što gušća pena.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Soulfood Pančevo

Restoran Soulfood u Pančevu je dokaz da u jednom tržnom centru, osim kupovine, može kvalitetno i ukusno da se pojede, a i popije doza dobrog piva.

Magaza Gastro pub

Magaza je restoran nastao sa idejom da hedonizam podigne na viši nivo. Ovaj Gastro pub nalazi se na obali reke

VODA, dragoceni resurs u industriji piva

Kompanija HEINEKEN Srbija je tokom poslednje decenije smanjila potrošnju vode u okviru svojih procesa proizvodnje piva za 75% i iz godine u godinu nastoji da ovaj trend održi.