Čvrsta i gusta – pena

pivska pena

Ima ljudi koji ne vole penu, ali bi trebali da znaju da se pravi ukus piva oseća ako se pije dok ima penu

Kvalitet piva se može prepoznati i po njegovoj peni.

Pena, koja mora da traje bar 3 minute, treba da bude čvrsta i gusta.

Ovakva pena je znak da u pivu ima dosta ekstrata.

Pena predstavlja i termoizolaciju između piva i okoline, te ne dozvoljava da se pivo greje.

Da bi ukus piva najbolje došao do izražaja prve dve trećine ukupne zapremine piva treba sipati lagano držeći flašu naslonjenu na kraj čaše, a poslednju trećinu zapremine brzo uliti iz potpuno ispravljene flaše, kako bi se napravila što gušća pena.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Zapata Ciudad

Restoran Zapata se nalazio se u neposrednoj blizini Vukovog spomenika i svim svojim gostima, željnim nečeg drugačijeg, sasvim osobenog u

AKTUELNO: Online prodaja piva

Ovaj kanal prodaje traži infrastrukturu, određenja znanja i predznanja iz domena marketinga i trejd marketinga, ali i preko potrebnu logistiku

NOVOGODIŠNJA TRPEZA Tradicionalna domaća jela

Bez obzira što smo preplavljeni novogodišnjim predlozima jela i njihovim jednostavnim ili možda manje jednostavnim načinima pripreme, ipak će najveći broj domaćinstava u Srbiji za

Beer Style magazin – br. 23 –

Online izdanje Beer Style magazin br. 23. Pogledajte najnovije trendove, recenzije, savete i predloge za uparivanje hrane i piva.