Čvrsta i gusta – pena

pivska pena

Ima ljudi koji ne vole penu, ali bi trebali da znaju da se pravi ukus piva oseća ako se pije dok ima penu

Kvalitet piva se može prepoznati i po njegovoj peni.

Pena, koja mora da traje bar 3 minute, treba da bude čvrsta i gusta.

Ovakva pena je znak da u pivu ima dosta ekstrata.

Pena predstavlja i termoizolaciju između piva i okoline, te ne dozvoljava da se pivo greje.

Da bi ukus piva najbolje došao do izražaja prve dve trećine ukupne zapremine piva treba sipati lagano držeći flašu naslonjenu na kraj čaše, a poslednju trećinu zapremine brzo uliti iz potpuno ispravljene flaše, kako bi se napravila što gušća pena.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Pivara Razbeerbriga

U proizvodnji ove pivare je standardnih pet piva, uz jedno ili dva sezonska i trenutno je fokus na tome, odnosno

VALJEVSKA PIVARA 160 godina tradicije

Valjevska pivara je pivara sa dugom tradicijom, odnosno osnovana je 1870. godine i interesantno je da nije prekidala proizvodnju piva čak ni u ratnim vremenima.