Čvrsta i gusta – pena

pivska pena

Ima ljudi koji ne vole penu, ali bi trebali da znaju da se pravi ukus piva oseća ako se pije dok ima penu

Kvalitet piva se može prepoznati i po njegovoj peni.

Pena, koja mora da traje bar 3 minute, treba da bude čvrsta i gusta.

Ovakva pena je znak da u pivu ima dosta ekstrata.

Pena predstavlja i termoizolaciju između piva i okoline, te ne dozvoljava da se pivo greje.

Da bi ukus piva najbolje došao do izražaja prve dve trećine ukupne zapremine piva treba sipati lagano držeći flašu naslonjenu na kraj čaše, a poslednju trećinu zapremine brzo uliti iz potpuno ispravljene flaše, kako bi se napravila što gušća pena.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Amerika žedna kraft piva

Česi popiju najviše piva po glavi stanovnika, Kinezi ga najviše proizvode, Nemci imaju najveći pivski festival, a Belgijanci, po mnogima,

Srpski Pale Ale

Ejl je tradicionalna vrsta piva iz Velike Britanije, i to je pivo gornjeg vrenja. Ejlovi su prepoznatljivi po tome što

Bistro La Mer

Bistro La Mer je novosadski vinski bar,wine shop i restoran originalnog koncepta i promišljeno široke vinske ponude, lociran u ulici

APATINSKA PIVARA Ozelenjava Beograd

Apatinska pivara pokazala je još jednom svoju društvenu odgovornost i pomogla u ozelenjavanju srpske prestonice   Početkom juna na Novom Beogradu, raskošna stabla kanadskog javora,

OTKRIJTE Ukus koji vraća uspomene

Svako od nas seća se one čuvene roditeljske rečenice “Doći ćeš ti u moje godine…”. Na putu do tih čuvenih, nebrojeno puta pomenutih godina, prošli