Čvrsta i gusta – pena

pivska pena

Ima ljudi koji ne vole penu, ali bi trebali da znaju da se pravi ukus piva oseća ako se pije dok ima penu

Kvalitet piva se može prepoznati i po njegovoj peni.

Pena, koja mora da traje bar 3 minute, treba da bude čvrsta i gusta.

Ovakva pena je znak da u pivu ima dosta ekstrata.

Pena predstavlja i termoizolaciju između piva i okoline, te ne dozvoljava da se pivo greje.

Da bi ukus piva najbolje došao do izražaja prve dve trećine ukupne zapremine piva treba sipati lagano držeći flašu naslonjenu na kraj čaše, a poslednju trećinu zapremine brzo uliti iz potpuno ispravljene flaše, kako bi se napravila što gušća pena.

 

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Petrus

U samom centru Novog Sada u ulici Modene, nalazi se Petrus Gastro Bar. Ime nosi po čuvenoj tvrđavi u blizini

Pivo na Marsu

Iako ljudi još uvek nisu stigli na Mars, jedna pivara ima veoma visoke ciljeve i želju da napravi pivo, koje

PIVO I PILETINA – Macchiato Fax

Novosadski cafe restoran Macchiato Fax otvoren je pre sedam godina na uglu ulica Stevana Musića i Bulevara cara Lazara i ima prelep pogled na park i novosadski Univerzitet.

BEER STYLE MAGAZIN RECENZIJA Sabro Vienna

Sabro Vienna pivo nastalo je u čast jubilarne pete godine postojanja Crow Brewery i ono spada u SMASH piva, odnosno piva nastala upotrebom jedne vrste slada i jedne vrste hmelja.