Kako uživati u crnom pivu

crno pivo, stout pivo

Zabluda je da je crno pivo obavezno jače od svetlog

Boja piva nema nikakve veze sa količinom alkohola već isključivo sa načinom vrenja slada.

Ukoliko želite da osetite pravi ukus i miris crnog piva preporučuje se konzumacija iz široke čaše koja se blago sužava ka vrhu – radi održavanja idealne temperature koja iznosi 8 stepeni.

Ako hoćete da budete majstor u sipanju piva, blago nagnite času (pod uglom od 45 stepeni), sipajte do pola, a zatim postepeno ispravljajte čašu radi postizanja željene pene.

Crno pivo i hrana

Crno pivo, po mišljenju većine kulinara, odlično ide uz gulaš, roštilj ali i poslastice.

Čokoladni deserti u kombinaciji sa crnim pivom su pravi užitak za čula.

Podelite članak
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PROČITAJTE I:

Restoran Guli

Picerija i restoran Guli postoji već sedam godina i nastala je preuređenjem kafea Guli, a koji je otvoren 1993. godine.

PIVO I BURGERI – Restoran Kod Brke

Pabovska atmosfera, ali i velik izbor piva i burgera, raduje mnoge pivoljubce i zato su prepoznali Brku kao mesto gde im je zagarantovan provod i dobra ponuda ovog gastro bara.

MEDICINSKI FENOMENI – Organizam proizvodi pivo

Slučaj ovog čoveka je za rubriku Verovali ili ne. Za njegov slučaj zainteresovali su se istraživači koji su otkrili da kvasac, odnosno  gljivice u njegovom stomaku pretvaraju ugljene hidrate u pivo.

PIVO ZIMI – Tamno pivo i juneći gulaš

Najpoznatiji stil među zimskim pivima je porter koji je nastao davne 1700. godine u Londonu, a ime nosi po jakim lučkim radnicima koje su tamošnji stanovnici nazivali porterima, odnosno nosačima.

PIVO I HRANA – Kako odabrati pravo pivo

Kod piva se posmatra izgled, stabilnost pene, sedimenti na dnu flaše, izgled u čaši, ali i miris, aroma i ukus. Sve ovo je vrlo bitno kod odabira hrane i piva koje ćete naručiti uz tu hranu.