KRAFT PIVO Ponuda kolubarskog okruga

kraft pivo kolubarski okrug

Kraft pivo sve je popularnije u Srbiji, a ponuda kolubarskog okruga sve je bogatija

Zanatske pivare odavno su prepoznate u svetu, dok u Srbiji one polako, ali sigurno osvajaju kupce i utiru put ka pivopijama.

Valjevo i kolubarski okrug poznat je po Valjevskoj pivari, ali se u ovom kraju sve uspešnije proizvodi i kraft pivo, te je sve više i zanatskih pivara.

Pivara Tchardak

Vrlo interesantno kraft pivo proizvode u u zanatskoj pivari Tchardak Brewery, koja je nastala kao rezultat višegodišnjeg kuvanja piva u kućnim uslovima.

Na ideju da kuvaju pivo u kućnim uslovima, današnji vlasnici su došli posle putovanja po Australiji, gde je kraft pivarstvo i kućno pivarstvo jako razvijeno.

Po povratku u Valjevo shvatili su da ako žele da popiju dobro pivo moraju otići do Beograda, što je bio razlog da pivara u Čardaku počne da proizvodi prve litre za kućnu upotrebu.

Danas, pre svega Valjevcima, nude piva premium kvaliteta koja se kuvaju od najkvalitetnijih sirovina i u apsolutno kontrolisanim uslovima.

U ponudi imaju IPA pivo Two Devils, Summer Ale Ciao Ciao, Witbier Žega i Double IPA – 2 Ale.

Pivara Sindikat

Još jedna pivara iz ovog kraja jeste pivara Sindikat, koja se proizvodnjom zanatskog piva  bavi od 2012. godine.

Piva kuvaju u podnožju Divčibara.

U svojoj ponudi imaju šest etiketa različitih stilova, od APA, preko lagera, stouta, IPA, pšeničnog piva do session IPA, a neka od njih su Easy Rider, Desetka, Surfer, Darker i Hopster.

Ubska pivara

Interesantno je navesti da se u valjevskom kraju nalazi i Ubska pivara, koja je otvorena 2014. godine.

Još od samog otvaranja, piva Ubske pivare su se nametnula svojim kvalitetom, ali i nešto nižom cenom. Opravdanje za ovakav poslovni potez, vlasnici pivare su pronašli u većim količinama piva koje ova pivara nudi tržištu.

Ubska pivara piva proizvodi po tradicionalnim metodama, uz pomoć vrhunske tehnologije, a u svom portfoliju imaju lager, tamni lager, stout, ejl, tamni ejl i IPA pivo.

Brendovi su im Ubsko svetlo pivo, Ubsko crno, Gentlleman, Lady, Uborg svetlo i tamno, te Orange kiss.

Prodaja piva u Beogradu i Novom Sadu

Inače, valja napomenuti da sem pivopijama iz kolubarskog kraja, ova piva su dostupna i potrošačima iz drugih gradova Srbije, jer se prodaju u pojedinim pabovima u Novom Sadu i Beogradu.

Ttakođe mogu da se poruče i putem online prodavnice.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

pivska pena

Čvrsta i gusta – pena

Pena mora da traje bar 3 minute, da bude čvrsta i gusta. Ovakva pivska pena je znak da ima dosta ekstrata i predstavlja termoizolaciju između piva i okoline.

crow brewery weizenbock

Novitet iz Crow Brewery

Za hladne zimske dane i vesele praznike Crow Brewery je spremila Božićni specijal. Jako zimsko pivo – Weizenbock, najjači tip nemačkog pšeničnog piva.

AKTUELNO: Online prodaja piva

Ovaj kanal prodaje traži infrastrukturu, određenja znanja i predznanja iz domena marketinga i trejd marketinga, ali i preko potrebnu logistiku

NAJBOLJA AMBALAŽA Limenka na prvom mestu

Limenka je ambalaža koja na najbolji mogući način štiti ovaj osvežavajući napitak od spoljnog uticaja pre svega svetlosti koja izaziva oksidaciju, ali i toplote koja