KRAFT PIVO Ponuda kolubarskog okruga

kraft pivo kolubarski okrug

Kraft pivo sve je popularnije u Srbiji, a ponuda kolubarskog okruga sve je bogatija

Zanatske pivare odavno su prepoznate u svetu, dok u Srbiji one polako, ali sigurno osvajaju kupce i utiru put ka pivopijama.

Valjevo i kolubarski okrug poznat je po Valjevskoj pivari, ali se u ovom kraju sve uspešnije proizvodi i kraft pivo, te je sve više i zanatskih pivara.

Pivara Tchardak

Vrlo interesantno kraft pivo proizvode u u zanatskoj pivari Tchardak Brewery, koja je nastala kao rezultat višegodišnjeg kuvanja piva u kućnim uslovima.

Na ideju da kuvaju pivo u kućnim uslovima, današnji vlasnici su došli posle putovanja po Australiji, gde je kraft pivarstvo i kućno pivarstvo jako razvijeno.

Po povratku u Valjevo shvatili su da ako žele da popiju dobro pivo moraju otići do Beograda, što je bio razlog da pivara u Čardaku počne da proizvodi prve litre za kućnu upotrebu.

Danas, pre svega Valjevcima, nude piva premium kvaliteta koja se kuvaju od najkvalitetnijih sirovina i u apsolutno kontrolisanim uslovima.

U ponudi imaju IPA pivo Two Devils, Summer Ale Ciao Ciao, Witbier Žega i Double IPA – 2 Ale.

Pivara Sindikat

Još jedna pivara iz ovog kraja jeste pivara Sindikat, koja se proizvodnjom zanatskog piva  bavi od 2012. godine.

Piva kuvaju u podnožju Divčibara.

U svojoj ponudi imaju šest etiketa različitih stilova, od APA, preko lagera, stouta, IPA, pšeničnog piva do session IPA, a neka od njih su Easy Rider, Desetka, Surfer, Darker i Hopster.

Ubska pivara

Interesantno je navesti da se u valjevskom kraju nalazi i Ubska pivara, koja je otvorena 2014. godine.

Još od samog otvaranja, piva Ubske pivare su se nametnula svojim kvalitetom, ali i nešto nižom cenom. Opravdanje za ovakav poslovni potez, vlasnici pivare su pronašli u većim količinama piva koje ova pivara nudi tržištu.

Ubska pivara piva proizvodi po tradicionalnim metodama, uz pomoć vrhunske tehnologije, a u svom portfoliju imaju lager, tamni lager, stout, ejl, tamni ejl i IPA pivo.

Brendovi su im Ubsko svetlo pivo, Ubsko crno, Gentlleman, Lady, Uborg svetlo i tamno, te Orange kiss.

Prodaja piva u Beogradu i Novom Sadu

Inače, valja napomenuti da sem pivopijama iz kolubarskog kraja, ova piva su dostupna i potrošačima iz drugih gradova Srbije, jer se prodaju u pojedinim pabovima u Novom Sadu i Beogradu.

Ttakođe mogu da se poruče i putem online prodavnice.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
beerstyle marketing 1