VALJEVSKA PIVARA – Tajna istog ukusa Valjevskog piva

VALJEVSKA PIVARA Tajna istog ukusa Valjevskog piva

Valjevska pivara proizvodi pivo više od 160 godina, a znate li u čemu je tajna istog ukusa Valjevskog piva

Valjevska pivara ponos je Kolubarskog okruga, ali i cele Srbije – Jer pored duge tradicije ona praktično ne može da prebroji priznanja koja je pobrala za kvalitet piva. Dovoljno je reći da su do sada uzeli 30 zlatnih medalja sa čuvenog Mond selekšna.

To i ne treba da čudi jer su sva piva iz portfolija Valjevske pivare  – Valjevsko, Jagodinsko i Eichinger zapravo piva, koja se proizvode po tradicionalnoj recepturi i metodi koju primenjuje samo mali broj pivara.

Valjevsko pivo – Pivo prijatne gorčine

Zato i ne treba da čudi što je Valjevsko pivo prijatne gorčine, fine arome i punog ukusa.

Ovaj lager je pitak i osvežavajućeg dejstva za čiju recepturu je zaslužan Jozef Ajhinger.

Od kada je prvi put ugledalo svetlost dana pa sve do danas zadovoljava i najprobirljivije pivopije.

Deo tajne kvaliteta ovog prirodnog lager piva leži i u jedinstvenom soju kvasca koji potiče iz Bavarske, a koji se čuva u pivari te pivima daje specifičan profil koji asocira na sveže pečeni hleb.

Eichinger pivo – Pivo bogatog ukusa

S obzirom na to da je pivara koja je proslavila jubilej od 160 godina postojanja i rada, te je prvi i najstariji industrijski brend Valjeva veoma joj je bitna tradicija i nasleđe. Zato su njeni vlasnici odlučili su da se oduže Jozefu Ajhingeru, koji je i preminuo u Valjevu, 24. februara 1915. godine.

U čast ovog bavarskog pivara, danas nadaleko čuvenog po svom umeću spravljanja piva, Valjevska pivara je pre nekoliko godina plasirala potpuno novi brend – Eichinger pivo.

Reč je o svetlom pils pivu koje je proizvedeno tradicionalnom bavarskom tehnologijom, čija su osnovna karakteristika čist i bogat ukus. Ovo pivo karakteriše izrazita, ali uravnotežena gorčina koja je upotpunjena prefinjenim aromatičnim komponentama.

Radi se o pivu visoke prevrelosti, što mu daje posebnu reskost i osvežavajući karakter, a posebnom ukusu doprinosi i izvorska voda sa vrela Paklje. Od pre dve godine vlasnik Valjevske pivare je beogradska Brauerei Group koja je kupila kompaniju, a koja je do tada bila u stopostotnom vlasništvu države.

Valjevska pivara vratila Jagodinsko pivo

Na veliku radost ljubitelja ovog jedinstvenog napitka, legendarni brend je upravo zahvaljujući novim vlasnicima sačuvan, tako da se danas Jagodinsko pivo proizvodi u pogonima Valjevske pivare i to po originalnoj recepturi, koja datira još od davne 1852. godine, iz doba Miloša Obrenovića.

U pitanju je isto, dobro staro pivo, koje se od avgusta 2019. godine proizvodi na novoj lokaciji. I ako na novoj lokaciji, Jagodinsko je zadržalo stara proverenu recepturu i proces proizvodnje. Ovim gestom valjevska pivara je sačuvala prave vrednosti. Jagodinski „Čiča“ na svu sreću sačuvao je sve svoje karakteristike i svojstva po kojima se nekada davno proslavio.

Čist i bogat ukus, pitkost i osvežavajuća aroma pružaju vrhunski užitak ljubiteljima ovog zlatnog napitka, koje je specifično po tome što ima fino izbalansiranu gorčinu i bogatu penu.

Podelite članak

PROČITAJTE I:

Hacker-Pschorr Weisse pivo

PIVO Hacker-Pschorr Weisse

Pivo Hacker-Pschorr Weisse dolazi iz pivare Paulaner i već pri prvom gutljaju daje osvežavajuće voćno – citrusne note.

Restoran Opera

Prigrljen i ušuškan od Obilićevog venca, tik uz otmenu Knez Mihailovu ulicu, restoran Opera je mesto za nove ljubavi, mirenja

Evo zašto volimo pivo

Korišćenjem ovih saveta osiguraćete sebi najbolji užitak u vašem omiljenom piću Pivo, većini ljudi je pivo omiljeno piće. Statistika govori

Jelen pivo vas savetuje

Od starih egipatskih slika iz 3.400 godina p. n. e., koje prikazuju ljude kako piju pivo, do danas se malo

Trattoria pizzeria Amici

Trattoria pizzeria Amici, nalazi se u Beogradu, ušuškana u Karađorđevom parku i predstavlja pravo mesto za ljubitelje italijanske hrane. Veliki

NOVA GODINA Predlog hrane i piva

Danas je kombinovanje piva i hrane postalo prava mala umetnost, kroz koju se razmatraju boje, ukusi, temperature konzumiranja, količina alkohola i arome kao i prilike